Contact

Heb je een vraag?

Veelgestelde vragen

Welke tuinmeubelen kunnen buiten blijven staan?

Kunststof en wicker tuinmeubels behouden hun kleur en kwaliteit, zelfs als het stevig regent. Aluminium tuinmeubilair is bestand tegen roest en krassen dankzij een beschermende laag. Deze meubels zijn geschikt om het hele jaar buiten te staan en zijn daarmee ideaal voor alle weersomstandigheden. Houten tuinmeubels zal je moeten beschermen met een beits of een olie om vergrijzing tegen te gaan.

Wat kost een gemiddelde tuinset?

De prijs van een tuinset wordt beïnvloed door verschillende factoren en kan gemakkelijk variëren van €500,- tot €5.000,-. Het aantal zitplaatsen is een van de belangrijkste kostenbepalers. Hoe meer zitplaatsen je wilt, hoe hoger de prijs. Daarnaast speelt ook het materiaal een rol in de prijs. Zo zijn houten tuinsets over het algemeen duurder dan kunststof varianten.

Daarnaast is de stijl van de tuinset ook van invloed op de prijs. Een moderne en strakke set zal vaak duurder zijn dan een simpele en basic set. Tot slot spelen ook merken een rol in de prijs van tuinmeubels. Zo zal een bekend en populair merk vaak duurder zijn dan een minder bekend merk.

Hoe lang gaat een tuinset mee?

Met een wicker loungeset ben je al snel verzekerd van stijl en duurzaamheid. Deze materialen hebben een gemiddelde levensduur van 10 jaar en zijn bestand tegen verkleuring dankzij een speciale kleurbehandeling. Investeer dus in de toekomst met een loungeset die lang meegaat.

Waar moet je op letten bij het kopen van een loungeset?

Hier zijn enkele aspecten om rekening mee te houden bij het maken van je keuze:

  • Stijl en materiaal: kies een bank die past bij de gewenste uitstraling en zorg ervoor dat het materiaal duurzaam is.
  • Beschermhoes: overweeg het gebruik van een beschermhoes om de levensduur van je bank te verlengen.
  • Functionaliteit: denk na over hoe je de bank wilt gebruiken en kies een set die aan je behoeften voldoet.
  • Onderhoud: houd rekening met eventuele onderhoudsvereisten van de bank.
  • Afmetingen: stem de afmetingen van de bank af op de beschikbare ruimte.
  • Comfort: zorg ervoor dat de bank comfortabel is, zelfs bij langdurig gebruik.

Maak een weloverwogen keuze voor tuinset die aan al je wensen voldoet.

Hoe kan je een tuinset schoonmaken?

Je maakt de tuinset grondig schoon door zachtjes te schrobben met een zachte borstel, lauwwarm water en natuurlijke zeep. Vervolgens spoel je ze goed af en droog je ze zorgvuldig af met een schone doek. Geef de meubels minstens 4 uur de tijd om te drogen.

Na het drogen, is het raadzaam om houten meubels met een speciale olie of beits te behandelen. Dit zorgt voor bescherming, een mooie glans én voorkomt vergrijzing van het hout. Meestal ben je binnen 2 tot 3 lagen voorzien van een duurzame bescherming die meerdere jaren mee kan gaan.

Bij kunststof materialen hoeft dit niet en is alleen schoonmaken voldoende.

Loungeset-1

Atmora Tuinmeubelen: Honselersdijks thuis voor betaalbaar buitenleven.

Al 7 jaar zijn wij koploper in zowel nieuwe als tweedekans tuinmeubelen. We geven kwaliteits tuinmeubelen een tweede leven met passie voor duurzaamheid. Onze focus op hergebruik, reiniging en reparatie zorgt voor meubelen ‘als nieuw’ en draagt bij aan een groene wereld. Bij Atmora geloven we in een circulaire economie en willen we dat betaalbare buitenleven voor iedereen mogelijk maken zonder dat het milieu daaronder lijdt.

Wanneer je voor Atmora kiest, kies je voor een betere toekomst. Onze 1000m2 grote showroom op twee verdiepingen biedt een overvloed aan prachtige meubelen en loungesets met een scala aan tuinaccessoires zoals beschermhoezen en tuinkussens.

Bezoek ons en ontdek jouw nieuwe tuin!

Openingstijden:

Tot februari op afspraak geopend